A zöld innováció területén ért el kimagasló eredményeket az év fiatal vállalkozója

Hírek2023. nov. 24.MTI

Az év fiatal vállalkozója címet az idén a zöld innováció és fenntarthatóság területén is elért kimagasló eredményeiért a 33 éves Pinczés Marianna, a Corn Oil Press, a Virgin Oil Press és a Future Plastik Kft. alapítója és ügyvezetője nyerte el - tájékoztatta a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ).

A közleményben ismertették: a Fiatal Vállalkozók Hete keretében adták át a 15. Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ezzel az elismeréssel a FIVOSZ minden évben azt a 18-40 év közötti vállalkozót tünteti ki, aki fiatal kora ellenére komoly értéket teremt pénzügyileg és társadalmilag egyaránt.

Pinczés Marianna 19 éves korában kezdte építeni vállalkozását, a kezdeti tőkét egy életbiztosításból finanszírozta.

Ma már egy 50 fős cégcsoport élén áll, termékeit a világ számos pontján, több kontinensen értékesítik. Cégei különleges étkezési olajokat, kozmetikumokat és magkrémeket gyártanak zero waste technológiával. Innovációja és fenntartható gyártási módszerei több innovációs és zöld díjat is elnyertek.

A vállalkozás növekedését jelzi, hogy a konszolidált árbevételek 2020-ban 824 millió forintot tettek ki, 2021-ben átlépték az egymilliárdot, 2022-ben tovább nőttek, elérve az 1,7 milliárd forintot.

A Fiatal Vállalkozók Hete üzleti és karriershow a hazai gazdasági utánpótlásnevelés fontos eseménye, ahol az idén is csaknem 120 vezető osztotta meg tanácsait a vállalkozásban és karrierépítésben gondolkozó fiatalokkal 10 városban, a FIVOSZ országos hálózatának szervezésében - közölte a szervezet.