Fidesz-tisztújító: "Véget ért az aranykorszak"

Hírek2023. nov. 18.MTI

Ez a mi országunk, és meg is fogjuk tartani az unokáink és dédunokáink számára - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Budapesten, a Fidesz 30., tisztújító kongresszusán.

Úgy látja, "véget ért egy aranykorszak", helyét az infláció és a gazdasági, jövedelmi szűkülés elleni küzdelem vette át. Ugyanakkor továbbra is nő a foglalkoztatottság, és nőnek a beruházások, ami reményt ad arra, hogy hamarosan egy új, felfelé ívelő időszak veheti kezdetét.

Kövér László hangsúlyozta:

nem lettünk fiatalabbak, de talán boldogabbak igen, még az sem kizárt, hogy egy kicsit bölcsebbek is.

A közgyűlésen felszólalt továbbá Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, valamint Kubatov Gábor, valamint Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője, aki többek között az uniós forrásokról is beszélt.

Kontrát Károly, a Fidesz országgyűlési képviselője ismertette a tisztújító közgyűlésre előzetesen beérkezett jelöléseket és a szavazás módját. Az elnöki tisztségre Orbán Viktor, alelnöknek Gál Kinga, Kósa Lajos, Kubatov Gábor és Németh Szilárd kapott jelölést.

Nagy István agrárminiszter tájékoztatott arról, hogy a kormány 2027-ig, 80 százalékos nemzeti társfinanszírozás mellett, csaknem 2900 milliárd forintból újítja meg a magyar mezőgazdaságot és az élelmiszeripart.

Varga Mihály beszédében kiemelte, hogy az Európai Bizottság a héten kiadott őszi gazdasági prognózisában azt jelzi: Magyarország a növekedést tekintve 2024-ben az uniós országok első harmadában lesz, 2025-ben pedig a magyar gazdaság teljesíthet a legjobban az unióban.

A tisztújító szavazásának eredményeképpen újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökének. A küldöttek alelnöknek Gál Kingát, Kubatov Gábort, Németh Szilárdot és Kósa Lajost választották meg ismét.