Izrael lecsapott: az iráni nukleáris létesítményeknél most ez a friss helyzet

Hírek2024. ápr. 19.D.J.

Nem keletkezett kár az iráni nukleáris létesítményekben az Iszfahán tartományban pénteken végrehajtott légitámadás után - közölte az ENSZ nukleáris megfigyelőközpontja, miközben önmérsékletre szólított fel a térségben.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség közölte, hogy vezetője, Rafael Grossi "továbbra is rendkívüli önmérsékletre szólít fel mindenkit, és megismétli, hogy a nukleáris létesítmények soha nem lehetnek katonai konfliktusok célpontjai".

"A NAÜ megerősítheti, hogy Irán nukleáris létesítményeiben nem keletkezett kár ... [és] nagyon szorosan figyelemmel kíséri a helyzetet" - áll a közleményben.

Korábban egy iráni tisztviselő azt mondta, hogy a légvédelem három drónt fogott el. Több iráni, államilag támogatott hírügynökség arról számolt be, hogy az ország nukleáris programjával kapcsolatos helyszínek "teljesen biztonságosak", és a támadás korlátozottnak tűnt.

Egy amerikai tisztviselő korábban azt mondta a CNN-nek, hogy Izrael csapást hajtott végre Iránon belül. A csapást megelőzően az Egyesült Államok elvárása az volt, hogy Izrael nem fog polgári vagy nukleáris létesítményeket célba venni - mondta egy másik amerikai tisztviselő.