Megújulnak az NHP Hajrá feltételei

Hírek2020. júl. 2.MTI

Tovább javítja, bővíti a Növekedési hitelprogram (Nhp) hajrá feltételeit a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - jelentette be Patai Mihály, az MNB alelnöke csütörtökön, az Nhp hajrá díjátadási ünnepségén, melyet online közvetítettek az MNB weboldalán.

Ismertette: lehetőség lesz arra, hogy a vállalkozások külföldi beruházásokra, a társasházak és lakásszövetkezetek pedig beruházási célra - például zöld célra, korszerűsítésre - hitelt vegyenek fel.

Javítani és könnyíteni fogják a forgóeszköz-hitelezés feltételeit. Lehetőség lesz arra is, hogy az európai uniós támogatások előfinanszírozása mellett hazai támogatások előfinanszírozására is sor kerülhessen.

Végül, az MNB felhatalmazta a jegybank illetékes igazgatóságát arra, hogy szúrópróbaszerűen ellenőrizze, betartják-e a bankok a kéthetes döntési határidőt.

Beszámolt arról is, hogy az MNB létrehozta az Nhp hajrá kiválósági díjat, amelyet negyedévente adnak át annak a banknak, amely az előző negyedévben a legaktívabb volt, és leginkább segítette az MNB céljainak megvalósítását. A díjat első alkalommal a Gránit Bank nevében Hegedüs Éva elnök-vezérigazgatója vehette át.