Most már Ön dönthet számlái visszafizetésének sorrendjéről

Hírek2024. ápr. 5.Növekedés.hu

Az OTP Egészségpénztár új lehetőséggel bővítette szolgáltatásait, hogy a pénztártagok minél gyorsabban tudják visszaigényelni az egészségükre fordított megtakarításukat egészségpénztári számlájukról. Az újonnan bevezetett számlasorrend módosítás funkció és a többi online fejlesztés folyamatosan azt a célt szolgálják, hogy a tagok a pénztári ügyeiket gyorsan, egyszerűen és biztonságosan intézhessék.

Az OTP Egészségpénztár új számlasorrend módosítás megoldása egyre népszerűbb a pénztártagok körében. Decemberi indulása óta közel 2000 pénztártag összesen több mint 8000 db számla sorrendjét módosította a www.otpportalok.hu ügyfélportálon.

Ezáltal gyorsabban hozzá juthattak az általuk – például patikában, orvosnál, optikában, drogériában – kifizetett összegekhez.

Ez különösen akkor jelent előnyt, ha a pénztártag a nagyobb összegű számlája helyére a sorrendcserével kisebb összegűt tud állítani, hiszen így előbb hozzájuthat egészségpénztári megtakarításához vagy annak egy részéhez. A beküldött számlák várhatóan 2-5 napon belül kerülnek kifizetésre, amennyiben elérhető a szükséges fedezet.

További újdonság, hogy 2023 szeptembere óta az OTP Egészségpénztári tagok élhetnek a kártyaösszekötés lehetőségével is, így nem kell külön feltölteniük pénztári egyenlegüket.

Elegendő az egészségpénztári kártyájukkal fizetniük, amire automatikusan átkerül a szükséges összeg a bankszámlájukról a vásárlás pillanatában.

Ha valahol az egészségkártyás fizetésre nincsen lehetőség, akkor a vásárlásról szóló számlát továbbra is a Pénztárnak kell beküldeniük, amit már szintén megtehetnek online gyorsan és egyszerűen.

Nem gond azonban, ha nincs elegendő egyenleg a pénztártagok egészségpénztári számláján, hiszen 5 éven belül bármikor lehetséges a kifizetés, miután a szükséges összeget befizették. Sőt, részletfizetést is beállíthatnak a beküldött számlákhoz, így akár több kisebb részletben is visszakaphatják a nagyobb számlájuk összegét.

Ez a lehetőség megkönnyíti a kiadások kezelését és lehetővé teszi a rugalmasabb pénzügyi tervezést. Ha pedig családtagjaikat is bejelentik kedvezményezettként, és társkártyát rendelnek számukra, akkor az ő kiadásaikat is elszámolhatják, növelve ezzel az adó-visszatérítés mértékét, amely akár 150 000 forint is lehet évente.

Az OTP Egészségpénztár évek óta arra törekszik, hogy minél egyszerűbbé és gyorsabbá tegye tagjainak az a szolgáltatások igénybevételét.

Ennek érdekében folyamatosan fejleszti az online csatornáit, hogy a pénztártagok az egészségük megőrzésére szánt összeget egyre kényelmesebben vehessék igénybe OTP Egészségpénztári számlán keresztül.

Az OTP Egészségpénztár online felületeinek és mobil applikációjának használata folyamatosan növekvő tendenciát mutat. Az OTP Egészségpénztárba történő belépési formák közül a második legnépszerűbb ma már az online belépés, amely mindössze néhány percet vesz igénybe. Arra törekszünk, hogy valamennyi folyamatot kényelmesen, az online felületeinken intézhessenek tagjaink.

A fejlesztési törekvéseinketigazolja, hogy tavaly 19%-kal nőtt az OTP Egészségpénztárba újonnan belépők száma és ezáltal ennyivel több tagunk vált jogosulttá a 20%-os, évi maximum 150 000 Ft-os adó-visszatérítésre.

– mondta Budai József, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója, aki hozzátette: „Most különösen érdemes csatlakozni az OTP Egészségpénztárhoz, hiszen a kártyaösszekötés funkciót használótagok számára nyereményjátékot hirdettünk! Ez az új funkció is a mindennapos használatot hivatott megkönnyíteni pénztártagjaink számára, így bíztatunk mindenkit ennek a funkciónak az aktiválására!”