Moszkvai merénylet: egyre magasabbra nő az áldozatok száma

Hírek2024. márc. 23.D.J.

Az orosz Nyomozó Bizottság bejelentette, hogy legalább 115-re emelkedett a péntek esti terrortámadás halálos áldozatainak a száma.

Továbbra is zavaros a halálos áldozatok és a sebesültek száma a péntek esti terrortámadás kapcsán, melynek során automata fegyvereket használó támadók megrohamoztak egy koncerttermet Moszkva külvárosában - írja a Guardian.

A legfrisebb adatok szerint 115 ember halt meg, és a halálos áldozatok száma várhatóan emelkedni fog.

Az orosz média az egészségügyi minisztériumra hivatkozva most azt írja, hogy 121 embert szállítottak kórházba, ami a korábban megadott 107 fős számhoz képest emelkedést jelent. A halottak és a kórházba kerültek között néhány gyermek is van. Az orosz egészségügyi minisztérium közzétette a 41 halott listáját, akiket hivatalosan is azonosítottak.

A RIA jelentése szerint a moszkvai regionális vérközpont vezetője azt mondta, hogy a városnak mostanra elegendő véradománya van ahhoz, hogy megbirkózzon a sebesültek ellátásával.

Vezető politikusok azzal vádolták Ukrajnát, hogy köze van a támadáshoz, amit Kijev tagad. Az Iszlám Állam magára vállalta a támadást.