Önműködő weboldal - avagy a profit növelés egyszerű módja

Hírek2021. márc. 18.Növekedés.hu

Sokan túlbonyolítják a saját üzletüket, és kizárólag a bonyolult stratégiákban látják az eredményességet, holott a legegyszerűbb dolgokra nem is gondolnak. Persze, szükség van jól kidolgozott tervre, de nem szabad megfeledkeznünk más lehetőségekről sem. Ott például a weboldal, amely nem csak azért van, hogy “csak úgy legyen”, hiszen jelentős mértékben növelheti bevételed.

Önvezérelt weboldalak előnyei

Ki ne szeretne egy olyan weboldalt, amely akkor is dolgozik helyettünk, amikor alszunk, pihenünk vagy éppen nyaralni megyünk. A marketingvezérelt weboldalak valóban önműködő módon “tartják fenn az üzletet”, amíg mi a jól megérdemelt szabadságunkat töltjük. Hogyan lehetséges ez?

Ezek tulajdonképpen alapos marketingkutatásokra alapozva születnek meg, tehát úgy tervezik meg a weboldal struktúráját, szövegezését és minden egyes elemét, hogy egzakt adatokra hagyatkoznak. Felkutatják a potenciális ügyfelek igényeit, számba veszik a lehetséges kapcsolattartási módokat, stb. 

Egy okosweboldal funkciói

Ma már senkit nem lep meg, ha ún. okosweboldalakról beszélünk, azonban még mindig tudnak meglepetést okozni az ezekhez köthető funkciók. Ezek a funkciók tulajdonképpen erősítik online jelenlétünket, megkönnyítik a kapcsolatok kiépítését, s gyakorlatilag hozzánk terelik a látogatókat. 

A funkciók között olyan praktikus lehetőségekkel találkozhatunk, mint például az okos kapcsolati űrlap, vagy megemlíthető a chat funkció is, amely segíti az azonnali kapcsolatfelvételt. Ezenfelül az okos hívógomb segítségével a látogatók egy gombnyomással telefonon is megkereshetnek minket.

Ma már alapvető elvárás az is, hogy mobiloptimalizált weboldalunk legyen, de a térkép vagy az online fizetési funkciók is rendkívül fontosak. 

Szeretnél te is okosweboldalt? Akkor az Adnet Media honlapkészítéssel foglalkozó szakemberei szívesen segítenek ebben, hogy valóban profitot növelő honlapod legyen! 

Egyéb okosfunkciók

Ma már annyi weboldal verseng a Google első helyeiért, hogy egy profi weboldalnak a keresőoptimalizálás lehetséges moduljait is be kell építeni a felületébe. Ezzel már kéz a kézben jár a honlap blogoldala, amelyen az ügyfelek számára is releváns tartalmakat tehetünk közzé. 

A felsorolt funkciók mellett fontos lehet még a saját szerkesztőfelület, az időpontfoglaló rendszer, a különböző megosztási lehetőségek, a hírlevélküldő szoftver, az okosmenü, a galériák vagy a korlátlan design. Lehetőség van továbbá webáruház létrehozására, de elérhető a letölthető tartalmak, a gyors oldalbetöltés funkció vagy a Google Analytics-szel való összekötés is. 

Ne feledd, nem mindegy, milyen alapokkal szállsz be a versenybe, így ne bízd a véletlenre weboldalad tervezését sem!(X)