Szeretne Ön Trump-csillárt venni? Esetleg Trump vodkát valaki?

Hírek2018. ápr. 21.Növekedés.hu

Donald Trump egy időben a dezodoroktól a vizespalackokig szinte minden terméknek átengedte a nevét - persze busás fizetség fejében. A Washington Post utánajárt, hogy mi a helyzet a jelenlegi amerikai elnök nevével fémjelzett márkákkal.

Az amerikai elnök 2015-ben összesen 19 céget sorolt fel, amelyek Trump-termékeket árultak. Ezekből mára mindössze kettő maradt. A milliárdos ingatlanvállalkozó Trump jó üzletet látott abban, hogy nevét márkanévvé teszi, és a legkülönbözőbb termékeket próbálja meg eladni ezzel. Voltak kifejezetten kudarcos vállalkozások is, például a több száz dollárért az Amazonon és az eBay-en árult ásványvíz. Aztán voltak olyan cégek is, amelyek Trump elnöki ambíciói és főleg retorikája miatt nem újították meg a licensz szerződéseket. Napjainkra mindössze két cég maradt, amelyik továbbra is forgalmaz Trump termékeket: egy panamai HomeStudio nevű cég, valamint a török Dorya. Mind a kettő lakberendezési cikkeket árul.

TRUMP STEAK

A Trump nevével fémjelzett húst a Sharper Image nevű nagykereskedelmi lánc kezdte el forgalmazni 2007-ben. A minőségi marhaszeletek ára meglehetősen borsos volt, árultak belőle egy tucatos csomagot 199 dollárért, de volt extra minőségű áru is, 999 dollárért. A steak-biznisz mindössze két hónapig tartott, de Trump szállodáiban a mai napig is árulják ezeket. Trump Steaks, launched for Sharper Image in 2007, ranged from $199 for a pack of 12 steak burgers and four steaks to $999 for a selection of 16 top cuts. The steaks only lasted about two months at Sharper Image but are still served at Trump hotels.

TRUMP VODKA

2006-ban kezdték el forgalmazni, azonban Trump pénzügyi kimutatásai 2015-ig nem tartalmazták az ebből származó bevételt. A Trump Vodkát jelenleg is lehet kapni az eBay-en.

Trump Vodka launched around 2006, but Trump's financial disclosures don't list it after 2015. It's still available on eBay.

TRUMP - A JÁTÉK

Egy Monopoly-alapú társasjátékról van szó. Trump arra hajtott, hogy sikeres ingatlanvállalkozói karrierje a játékiparban is dollárra váltható. A játékot 1989-ben dobták piacra, körülbelül 800 ezer fogyott el belőle. A Hasbro a The Apprentice (A gyakornok, Trump valóságshowja) 2004-es sikere után ismét kiadta a játékot, amelynek egyes példányaiért akár 100 dollárt is elkérnek az Amazonon és az eBay-en.

Trump: The Game, a Monopoly-style board game that was first released in 1989, was discontinued after selling only about 800,000 copies. Hasbro re-released the game in 2004 after the success of

TRUMP ICE

A Trump nevével fémjelzett palackozott vizet a jelenlegi elnök érdekeltségei árulják, de néha az aukciós oldalakon is felbukkan. Egy palack víz ára majdnem 700 dollár.

Trump Ice, a Trump-branded water bottle, is only available at Trump properties or on eBay, where it sometimes sells for almost $700. It's unclear when the product stopped being sold more widely.

RUHAKOLLEKCIÓ

A Macy’s áruház és a PVH Corp, amely Trump ruhakollekciójával foglalkozott, 2015-ben szüntette be az együttműködést a milliárdossal, miután Trump csúnyán beszólt a mexikói bevándorlóknak. Az eset nyomán a Macy’s közleményt is kiadott: Donald Trump állításai nem konzisztensek a Macy’s értékeivel, így úgy határoztunk, hogy megszüntetjük az üzleti kapcsolatot Mr. Trumppal, és kifuttatjuk a Trump férfiruha kollekciót, amelyet a Macy’s 2004 óta árul”. Az online piactereken azonban továbbra is lehet kapni a Trump kollekciókat.

In 2015, Macy's and PVH Corp — the parent company of Trump's menswear collection — both decided to end business with Trump in response to his comments about Mexican immigrants. Macy's said in a statement at the time,Donald Trump-branded menswear is still available through sellers on Amazon and eBay.

TRUMP MATRAC

A Serta nevű matracokat, és ágybetéteket áruló óriásvállalat hasonló okokból szüntette meg a Trump Home termékek árusítását, mint a Macy’s és a PVH. A különbség annyi volt, hogy a Serta szerződése 2015-ben már lejárt, így azt nem újították meg.

Serta, the giant mattress company which sold Trump mattresses, stopped selling Trump Home products for the same reason as Macy's and PVH.

TRUMP-PARFÜM

Az elnök mexikóiakkal kapcsolatos beszólásai a Perfumania-t, a Trump nevével fémjelzett parfümöket forgalmazó céget is kiakasztotta 2015-ben. A maradék kölniket féláron kiárusították.

ÁGYNEMŰK

A Downlite nevű cég, amely szállodai ágyneműket gyárt, szintén hagyta, hogy 2015-ben kifusson a Trumppal kötött szerződés. A társaság vezérigazgatója ugyanakkor cáfolta, hogy a megújítás elmaradásának a választási kampány lett volna az oka. Az ágyneműket, főleg párnákat, továbbra is szerepeltetik a Downlite weboldalán és használják a Trump-ingatlanokban.

Downlite, a bedding company that previously sold Trump-branded pillows, let the license expire in 2015, though CEO Josh Werthaiser told the Washington Post it had

SZEMÜVEGEK

Az előző két esethez hasonló történt a Donald J. Trump Eyeglasses szemüvegmárkával is, a forgalmazó cég hagyta, hogy a licensz lejárjon. A az online piactereken azonban felbukkannak még el nem adott készletek. (Vagy hamisítványok.)

The makers of Donald J. Trump Eyeglasses also reportedly let the license expire, but the glasses are still available with some third-party sellers online.

CSILLÁROK

Az Elk Lighting's Donald Trump Regency Collection ugyan már megszűnt, a márkanévből egyszerűen kivették Trump nevét. A Regency Collections azonban továbbra is szerepel a cég honlapján, hivatkozva a Trump családra, lehet vásárolni a csillárokból.

Elk Lighting's Donald Trump Regency Collection has been rebranded as just the Regency Collection, though it still lists the Trump family crest as design inspiration on its website.Elk

KÁVÉ KAPSZULÁK

A Two Rivers Coffee, a Select by Trump kávé gyártója tavaly hagyta abba az elnök nevével fémjelzett kapszulák gyártását. A cég vezérigazgatója a gyatra eladásokkal indokolta a döntést.

Two Rivers Coffee, the maker of Select by Trump coffee, stopped making the coffee pods last year. Sam Blaney from Two Rivers Coffee told the Washington Post the decision was made due to a lack of sales.Of

LAKBERENDEZÉS

Az utolsó Trump-brand ami talpon maradt a lakberendzési cikkeket áruló TRUMP Home. A törökországi Dorya és a panamai HomeStudio gyártják a termékcsaládba tartozó cikkeket.

Of the 19 companies that were paying to produce or distribute Trump-branded products in 2015, only two remain doing so: the Turkey-based Dorya and the Panama-based HomeStudio, both of which manufacture Trump Home products.

CSALÁDI BIZNISZ

A Trump Organization tavaly nyitott egy online boltot, amely a Trump-cikkeket árul: kulcstartót, pólókat, ezek ára általában 20-35 dollár körül mozog, de vannak például 100 dolláros kabátok is.

Last year, the Trump Organization opened an online store selling Trump-branded merchandise like keychains and t-shirts, which typically range between $20 and $35, as well as more expensive polo shirts and outerwear that sometimes cost upwards of $100.