Trump: Nem fogok börtönbe menni!

Hírek2023. jún. 11.Sz.A.

A volt elnök igazságszolgáltatás paródiájának nevezte, hogy minősített iratok visszatartása miatt vádat emeltek ellene, és közölte, sosem fogják őrizetbe venni. Megerősítette, hogy indul az elnökválasztáson. Trumpot minősített iratot visszatartásával és az igazságszolgáltatás akadályozásával vádolták meg, börtönbüntetésre is ítélhetik.

Donald Trump Georgia államban a republikánus konvención tartott beszédében először szólalt meg, amióta 37 pontban vádat emeltek ellene.

Trump támadta az FBI,t, az igazságügyi minisztériumot, és a Biden kormányzatot, az igazságszolgáltatás paródiájának nevezve az ellene elhozott vádakat, sőt szerinte a jelenlegi elnök az, aki titkos kormányzati iratokat rejtett el Chinatown-ban, Washington közelében - írja összefoglalójában a Guardian.

A volt elnök úgy fogalmazott, hogy fel kell lépni a demokrata beállítottságú ügyészek ellen, és minden alkalommal, amikor egy demokrata vezetésű állam felett repül, beidézik valamiért.

Soha nem fognak őrizetbe venni, továbbra is harcolok értetek

– mondta a közönségének.

Mint mondta, a marxisták a korrupt igazságügyi minisztériumot használják fel ellene. Megvádlóit korrupt bűnözőknek nevezte, akiket le kell győzni. Trump szerint valójában nem őt, hanem a híveit támadják, akiket kész megvédeni.

Trump szerint a jelenlegi kormányzat fegyverként használja az igazságügyi minisztériumot, az ellene felhozott vádak pedig nevetségesek és alaptalanok, a vádemelés maga a hatalommal való visszaélés.

A volt elnök Georgia államból Észak-Karolinába repült, a gépen a Politiconak, adott interjúban megerősítette, hogy indul a következő elnökválasztáson.A republikánus gyűlésen részt vett Mike Pence korábbi alelnök is, aki elítélte az igazságügyi minisztárium átpolitizálódását, de nem fejtette ki személyes véleményét a Trump elleni vádemelésről.

Ron DeSantis floridai kormányzó Észak-Karolinában nem nevezte meg Trumpot, de a helyzetét Bill Clintonhoz hasonította. Mint mondta, ha megnyeri a választást, elnöksége alatt nem fogják fegyverként használni az igazságügyi tárcát.Trumpot nem csak minősített iratok visszatartásával, hanem az igazságszolgáltatás akadályozásával is vádolják. a volt elnök Miamiban áll szövetségi bíróság elé kedden, a vádak alapján börtönbüntetésre is ítélhetik – írja a Guardian.