Háború: Váratlan ukrán sikerek, hatalmas orosz veszteségek Donyecknél 

Hírek2023. aug. 16.MTI

Az ukrán erők visszavették az orosz csapatoktól a donyecki régióban található Urozsajne települést - jelentette be szerdán Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes. Az elesett orosz katonák száma meghaladja a 255 ezret.

Az ukrán erők visszavették az orosz csapatoktól a donyecki régióban található Urozsajne települést - jelentette be szerdán Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes.

Urozsajne felszabadult. Katonáink megerősítik a védelmi vonalakat a településnél. Az offenzíva folytatódik

- írta Maljar a Telegramon.

Andrij Kovaljov, az ukrán vezérkar szóvivője hozzáfűzte, hogy az ukrán erők folytatják a támadó hadműveleteket a donyecki régióban Bahmut, valamint Zaporizzsja megyében Melitopol és Bergyanszk körzetében. A szóvivő szavai szerint az ukrán hadsereg tüzérséggel támadja az azonosított ellenséges célpontokat, és "ellencsapásokat" hajt végre.

A vezérkarnál kifejtették, hogy az ukrán erők Bahmutnál a várostól délre hajtanak végre támadó műveleteket, és megerősítik a már elfoglalt vonalakat.Olekszandr Prokugyin, a déli Herszon megye kormányzója közölte, hogy az orosz erők ismét támadták e megye székhelyét és a régiót.

Beszámolója szerint Herszon városában három, a régió más részében két helyi lakos sebesült meg a támadásokban.

Herszonban az orosz erők eltaláltak egy oktatási intézményt és egy kórházat - emelte ki.

Hozzátette, hogy szerdára virradó éjjel az orosz hadsereg Mikilszke települést ágyúzta a régióban, aminek következtében egy idős házaspár otthonában megsebesült.

Az ukrán vezérkar reggeli harctéri helyzetjelentésében azt írta, hogy az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége mintegy 650-nel 255 570-re emelkedett. Az ukrán erők előző nap megsemmisítettek egyebek mellett 11 harckocsit és 24 tüzérségi rendszert.