Vásárolt a Richter

Hírek2023. júl. 20.Növekedés.hu

A Richter Gedeon Nyrt. és az IQ Medical Ventures B.V. adásvételi szerződést kötöttek a Giskit MD B.V. részvényei 100 százalékának megszerzésére (A részvényeket az IQ Medical leányvállalatától, a Giskit Holding B.V.-től vásárolta meg a Richter). A Giskit MD B.V. birtokolja az ExEm Foam® és a Gis-Kit eszközöket és globális értékesítési jogait kivéve az Egyesült Államokat, Kínát és Dél-Koreát (ahol ezek gyógyszerkészítménynek minősülnek). Mindkét nőgyógyászati készítmény kedvezőbb ultrahangos vizsgálati feltételeket kínál a páciensek számára: az ExEm® Foam a petevezetékek, a GIS-Kit pedig a méhüreg vizsgálatára. A termékeket évek óta sikerrel értékesítik a világ több mint 40 országában. A Giskit MD B.V. értékét a felek mintegy 30 millió euróban határozták meg, ami a szerződés aláírásakor fizetendő.

Johan F.M. Remmerswaal, az IQ Medical vezérigazgatója kijelentette:

A Giskit MD B.V. Richter által történő felvásárlása jelentős mérföldkövet jelent a nőgyógyászati és fertilitási készítmények, valamint eljárások globális elérhetősége szempontjából. A Richter elkötelezettsége a földrajzi terjeszkedés és a terápiás lehetőségek bővítése mellett várhatóan világszerte jelentősen javítja a betegek hozzáférését ezekhez a készítményekhez és eljárásokhoz. Mi, az IQ Medical-nál, mint a Giskit MD B.V. eladója várakozással tekintünk az akvizíció és a Richterrel való jövőbeni együttműködés elé. Mindeközben az IQ Medical továbbra is elkötelezett marad az új innovatív nőgyógyászati készítmények és eljárások portfoliójának fejlesztése mellett.

Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója hozzátette:

Ennek az orvostechnikai eszköznek a megvásárlása tökéletesen illeszkedik a Társaság specialty stratégiájába és tovább bővíti az in vitro megtermékenyítésre kínált portfoliónkat. Az, hogy tovább erősítjük a Richter szerepét az infertilitás kezelésében, ismételten igazolja a Társaság azon elkötelezettségét, hogy az európai fókusz piacainkon egyre több nő számára biztosítsuk az őket érintő egészségügyi problémák kezelését. Jó úton járunk ahhoz, hogy a Richter az évtized vége előtt vezető nőgyógyászati vállalat váljon.